ETELÄ-KEURUU

Keurusselän eteläpään seutuja kutsuttiin aikoinaan Vesi-Keuruuksi. Laaja, useisiin pienempiin kyliin jakautunut alue ulottuukin lännessä Keurusselkään, pohjoisessa keskustaajamaan, idässä Jämsänkoskeen ja etelässä Mänttään. Pelkästään Keurusselän rantaviivaa kuuluu kylämme alueelle yli 30 km! Alueen länsiosille on ominaista melko tasainen maasto ja runsas vapaa-ajanasutus Keurusselän rannoilla – itäosille puolestaan on tyypillistä kumpuilevat muodot ja laajat metsäalueet metsätieverkostoineen.

IK-opisto kokoaa Pohjoisjärven rannalle tuhansittain
osallistujia lukuisiin tapahtumiin eri puolilta maailmaa.

Kehittyvä ja viihtyisä kylä koko perheelle!

Kylän vireä ja asukaslukuaan jatkuvasti kasvattava keskus on Pohjoislahti, jossa sijaitsee kolmiopettajainen kyläkoulu. Pihassa on liikuntahalli, jossa on luokkatila ja liikuntasali. Talvikaudella siellä kokoontuu kansalaisopiston ja kyläyhdistyksen liikuntaryhmiä. Kaupungilta voi tiedustella vapaita salivuoroja. Koulun ympäristöstä löytyvät valaistu pururata ja jääkiekkokaukalo sekä kesäisin kylän nuorten ylläpitämä jäätelökioski

Oivallisia tonttipaikkoja löytyy joka kylältä. Kaupungin vesi- ja viemäriverkosto kulkee kylämme halki Liukkoon saakka. Valokuituverkko on koulun ympäristössä. Kysy myynnissä olevista tonteista ja kiinteistöistä kylätoimikunnan jäseniltä, niin kerromme mielellämme Sinulle lisää!

Etelä-Keuruun alue koostuu yhdeksästä pienemmästä kylästä: Airolahti, Häkkinen, Liukko, Honka-Mannila, Huhkojärvi, Manniskylä, Mäkikylä, Pohjoislahti ja Roosinpohja. Kylät ovat suomalaista maaseutua parhaimmillaan. Täältä löydät toinen toistaan ihastuttavimpia maisemia mukavine asukkaineen. Alueen yhteenlaskettu asukasmäärä on yli 500 henkeä. Pysyvään asumiseen rakennettuja taloja on noin 300 kpl. Kesäisin asukasmäärä moninkertaistuu vapaa-ajan asukkaiden vuoksi. Etäisyys keskustaajamasta on 1-30 km ja kulkuyhteydet muualle ovat hyvät aluetta
halkovan kantatie nro 58 johdosta. Pohjoislahden ala-asteelta on matkaa keskustaan noin 8 km.

Tule tutustumaan kyläämme!

Harjunlinna

Maaseutuseurantalo Harjulinna

Vuonna 1936 suojeluskuntataloksi rakennettu Maaseutuseurantalo Harjulinna on viehättävä ja perinteikäs kokoontumispaikka Häkkiskylällä.

Nuorisoseurantalo Männistö

Vuonna 1922 rakennettu Männistön Nuorisoseurantalo on koko kylän yhteinen kokoontumispaikka. Talo tarjoaa mainiot puitteet häistä hautajaisiin ja erilaisista kokouksista esiintymisiin & näytelmiin. Tarvittaessa myös pitopalvelu hoidetaan!

Kylän palvelut

Kylämme elinvoimasta kertovat lukuisat erilaiset palvelut. Täältä löydät tietoa yrityksistä kädentaitajista koneenkäyttäjiin ja maatiloihin sekä lomanviettopaikoista, harrastusmahdollisuuksista luonnon parissa, liikenneyhteyksistä, kirjastopalveluista ja nuorten kerhoista. Ota palvelut omaksesi!