HAAPAMÄKI

Haapamäki on melkeinpä enemmän kuin kylä – pikkukaupunkimainen taajama omalla keskustalla ja omilla palveluilla. Muutaman kilometrin säteeltä löytyvät mm. ruokakauppa, pankki, posti, useampi parturi-kampaamo, päiväkoti, koulu, kirkko, senioritalo, kirjasto, kuntosali, urheilukenttä, elokuvateatteri, terveysasema ja rautatieasema. Haapamäellä myös tanssitaan, ruokaillaan ja kahvitellaan ympäri vuoden.

Haapamäki tunnetaan historiastaan: kylämme on ollut yksi Suomen merkittävimmistä rautatieliikenteen risteysasemista. Rautatiehistoriaa esitellään Haapamäen Höyryveturipuistossa. Lisäksi se näkyy katukuvassa – Haapamäen vanha asemataajama on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Usein Haapamäki on lähellä. Jyväskylään on matkaa noin 70 kilometriä ja Tampereelle noin sata. Keuruun keskusta on 16 kilometrin päässä (vartti autolla). Junalla Haapamäeltä pääsee näppärästi Keuruun, Jyväskylän, Tampereen ja Seinäjoen suuntaan.

Haapamäki
Haapamäen päiväkoti

Puhdasta vehreyttä ja sosiaalista rikkautta

Paitsi sopivan pikkukaupunkimainen, Haapamäki on myös ihanan maaseutumainen. Kylämme keskusta on vehreän viehättävä jo itsessään, ja kaikkialta sen laitamilta pujahdat vaivatta suoraan keskelle kauneinta keskisuomalaista luontoa. Luontopolut, ikiaikaiset kärrytiet, korkeassa kuusikossa mutkittelevat latureitit, jopa vanhan junaraiteen jännittävä resiinareitti – kaiken tämän löydät Haapamäeltä!

Uimarantoja Haapamäen seudulta löytyy useita. Ehkä suosituin niistä on Niemelänjärvellä, jossa myös avantouidaan talvisin.

Lisäksi Haapamäellä nautitaan aktiivisesta ja runsaasta harrastus- ja seuratoiminnasta, jota tarjoavat mm. kansalaisopisto, hiihto- ja jalkapalloseurat sekä naisvoimistelijat. Myös omatoimiseen harrastamiseen on mahdollisuuksia: urheilukentän ja pururadan lisäksi Haapamäeltä löytyvät mm. frisbeegolf-rata, sisä- ja ulkokuntosali sekä pumptrack-rata. Historiallinen Suojan talo tarjoaa ympäri vuoden viihdettä jokaiseen makuun: elävää musiikkia, tanssia, bingoa ja elokuvia.

Haapamäellä asutaan paitsi aina, myös osittain. Meillä voi asua, mökkeillä ja kakkoskotoilla. Tule sinäkin tutustumaan ja ihastumaan Haapamäkeen!

Miksi Haapamäki tai tuttavallisemmin Hapis?

”Vapaata asumista lähellä luontoa ja järven rannalla. Kaikki helposti saatavilla. Ei ruuhkia missään. Salessa sydämelliset asiakaspalvelijat, tuntevat asiakkaat, palvelevat erinomaisesti. Pieni kyläyhteisö, jossa herkästi kannetaan huolta toisesta, jos on aihetta.”
Meillä on todella hyvät palvelut näin pieneksi kyläksi. Hyvä pankki, josta saa apua tarvittaessa. Loistava päiväkoti, omat lapset ovat isoja mutta kuulemma edelleen on sellainen. Sale ja sen henkilökunta, toiveet otetaan hyvin huomioon. Hyvä koulu. Edullisia asuntoja. Meillä on Matkahuolto asiamiespiste, jotka vähenevät koko ajan ja nyt myös Postnordin toimipiste, vinkkinä vaan”
”Tänne oli ihana ja helppo palata maailmalta. Ja lapselle mahtava päiväkoti, luonto ympärillä ja mukavan välittömät ihmiset. Ja tarvittavat palvelut saa omalta kylältä tai vähintäänkin Keuruulta.”

”Ihana päiväkoti, josta meidän eskarilainen ja me vanhemmat tykätään hurjasti. Ja ihana käydä postilla hakemassa pakettia yms. kun siellä tunnetaan. 😊

”Luonto lähellä eli helppoa lenkkeilyä myös koirien kanssa. Ja eri pituisia, kylän raitteja kiertäviä lenkkejä on kivasti. Harrastuksia mm kuoroa, liikuntaa, kirjastoa. Yhteisöllisyyttä niin, että apua saa. Ja saa myös tarjota!”

”Turvallinen, lämminhenkinen, aito ja aktiivinen kylä❤️

”Puhdas luonto, joka rentouttaa. Haapamäellä tunnit loppuu kesken, kaupungissa niitä on liikaa eli tekemistä löytyy toisin kuin kaupungissa, vaikka Haapamäellä ei kiirettä koskaan ole. Ja aivan mahtavia ihmisiä😍
”Turvallinen elinympäristö, ystävällisiä ihmisiä, vireä kylä, joka haluaa kehittyä kohti parempaa,perinteet velvoittavat siihen”

Haapamäen yhteiskoulu, päiväkoti ja kirjasto

Haapamäellä on vuonna 2014 remontoitu yhteiskoulu, jossa opiskellaan 1.- 9. luokat turvallisessa kouluympäristössä pienissä luokkakoossa.

Haapamäen Pallo-Pojat ry,
Suoja ja

Haapamäen elokuvat

HPP on aktiivinen seura, joka on kylällä monessa mukana! Jalkapalloa seurassa pelataan nappulaliigasta aina edustusjoukkueeseen asti. Lisäksi HPP pyörittää Haapamäen suojalla elokuvien lisäksi mm. tansseja, tapahtumia ja bingoa.

Kylän palvelut

Haapamäen kylällä on monipuoliset palvelut.

Kylältä tarvitsee poistua vain mennäksesi Alkoon.

Tutustu kylämme monipuoliseen palvelutarjontaan.