KARIMO

Karimon alue on osa Pihlajavettä ja sijaitsee maakunnan läntisimmällä rajalla. Keuruulle Karimosta on 20-40 kilometriä. Rajan läheltä löytyvät myös kaupungit Ähtäri ja Virrat. Kylällä on runsaasti vapaa-ajan asukkaita.

Karimossa on yksi Keski-Suomen erämaisista vesistöreiteistä. Tunnettuja taimenkoskia ovat Pihlaiskosket ja Reinikankoski, seudulta löytyy paljon kalaisia metsälampia ja järviä, joista suurin on Pihlaisselkä. Karimon luonnossa liikkuu suurpetoja: karhuja, ilveksiä, susia ja ahmasta on havaintoja. Lisäksi seudulla on majavia, peuroja ja hirviä.

Seudulla on useita retkireittejä ja moottorikelkkaura, jotka tuovat ihmisiä kelkkailemaan, patikoimaan, hiihtämään ja nauttimaan monimuotoisesta luonnosta.

Pihlajavesi erämaapäivät
Erämaa-päivien ruokailuteltta Karansalmella

Karimo – karhujen kylä

Karimolla alkoi kylätoimikunta v. 1986 ja se rekisteröitiin kyläyhdistykseksi v. 2003. Kyläyhdistyksen toiminta on aktiivista ja ympärivuotista. Järjestämme erilaisia tapahtumia, mm. kokkotapahtumia, karaokeiltoja, Syödään yhdessä -tapahtuma ja Erämaa -päiviä. Kylätalolla kokoontuu talvikaudella kylän miesten Äijäpiiri ja kansalaisopiston käsityöpiiri. Yhdistys ylläpitää retkireittejä: Koskireitti, Kontioreitti ja Gallen-kierros sekä moottorikelkkauraa Porin rata – Ähtärin raja.

Karansalmi

KARANSALMEN KYLÄTALO

Kyläläisiä ja ohikulkijoita palveleva kylätalo sijaitsee tien 6215 varrella Karansalmella. Virkistäydy, kahvittele tai pese pyykit – kaikki tämä onnistuu kylätalollamme!

KOKINKOTA

Kokinkodan rakennuksineen omistaa Karimon kyläyhdistys. Kota sijaitsee Kokinmäentien alkupäässä. Kodassa voi paistaa makkarat ja keittää kahvit, ovi on aina avoinna. Puut tarjoaa kyläyhdistys!

KYLÄN PALVELUT

Tutustu kylämme palveluihin.