LIESJÄRVI

Liesjärvi on Keuruun pohjoisin kyläkunta. Se koostuu Liesjärven, Hirvikylän ja Välkyn kylistä, jotka ovat aiemmin muodostaneet Liesjärven koulupiirin. Alueen kokonaispinta-ala on noin 106 neliökilometriä. Liesjärvi sijaitsee Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan rajalla ja sen rajanaapureita ovat Multia ja Ähtäri.

Liesjärvellä asuu noin sata henkilöä. Käytössä olevia vapaa-ajanasuntoja on myös lähes sata. Toimivia maatiloja alueella on yhdeksän. Muita elinkeinoja ovat muun muassa kone- ja rakennusurakointi.

Kylän alueella on runsaasti vesistöjä, mm. Liesjärvi, Hirvijärvi, Uuranjärvi ja Suojärvi.
Korkeimmillaan noin 200 metriä merenpinnasta kohoava mäkinen maasto tarjoaa monia hienoja
näköalapaikkoja kylän luonnossa liikkuville. Marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus ovat
useiden kyläläisten ja vapaa-ajanasukkaiden harrastuksia.

Tervetuloa kylälle!

Luonnollista maaelämää liesjärvellä!

Liesjärven koulu lopetettiin vuonna 2005, jolloin kyläseura osti koulurakennuksen käyttöönsä. Entisestä koulusta on muotoutunut kylän toiminnan keskipiste, Liesjärven kylätalo. Talolla pidetään kokouksia, muonituksia, näyttelyitä ja juhlia. Myös harrastustoiminta keskittyy pääosin kylätalolle. Sitä myös vuokrataan ulkopuolisten käyttöön. Talossa on keittiö, sali, pienempi kokousluokka, kuntosali ja kudontatila. Talon pihasta lähtee kahden kilometrin mittainen valaistu hiihtolatu. Vuonna 2023 valmistui kylätalon läheisyyteen noin 50 eri puuta käsittävä puulajipuisto.

Hirvikylällä sijaitsee vanha tanssilava, joka toimii kylän suurimman kesätapahtuman, Hirvijärvihölkän tapahtumakeskuksena. Lava siirtyi kyläseuran omistukseen, kun Hirvikylän pvo ja urheiluseura Keuruun Kisailijoiden kyläosasto Liesjärven Luja yhdistyivät kyläseuraan v. 2018.
Tällöin kyläseuran nimeksi tuli Kyläseura Liesjärven Luja ry.

KYLÄSEURA LIESJÄRVEN LUJA RY.

Kylän monitoimitalona toimii vuonna 1897 rakennettu kyläkoulu, jonka kyläläiset lunastivat itselleen koulutoiminnan lakattua v. 2005. Talo kokoaa kylän väen yhteen erilaisten tapahtumien viettoon, taloa vuokrataan erilaisiin yleisötilaisuuksiin ja vaikkapa leirikoulupaikaksi.

Liesjärvi

NÄHTÄVÄÄ LIESJÄRVELLÄ

Liesjärvellä on paljon hienoja luontokohteita, joihin voi tutustua omatoimisesti.

KYLÄN PALVELUT

Liesjärvellä toimii eri alojen yrittäjiä muun muassa pitopalvelua, rakennuspalvelua, koneurakointia, taksipalvelua, alkutuotantoa sekä mökkivuokrausta.