LIHJAMO

Lihjamon kyläalue on osa laajaa Suolahdenkylää. Keuruun ja Multian välinen maantie kulkee kylän halki etelästä pohjoiseen. Alueella virtaa Multian Tarhapäänjärvestä lähtevä Tarhianjoki, jossa on useita selkiä ja koskia: Järvenpäänkoski, Tamppikoski, Kärjenkoski, Rajalankoski, Vääräkoski, Kiuaskoski ja Virtalankoski. Muita vesistöjä kylän alueella ovat Iso Kukkamonjärvi, Suolahdenjärven pohjoisosa, Sammatinlampi, Lihjamonlampi ja Vähä-Kukkamo. Suolahdenjärven pohjoispohjukkaan laskee Suojoki. Oikealla ilmakuva Iso Kukkamonjärvestä, kuvaaja Markus Rajamäki v. 2022.

Kylän korkeimmat paikat ovat Karjovuori (208 m), Rystinginvuori (191,6 m) ja Pernavuori (n. 170 m). Rystinginvuoressa on hälytyskivi, jota kolkuttamalla on varoitettu asukkaita vaarasta. Maisemat ovat kumpuilevia ja vaihtelevia: metsää, vettä ja peltoja.

Kaunista maaseutua metsien keskellä

Lihjamon kylän pinta-ala on noin 1700ha ja vakituisia talouksia on 57 ja kesämökkejä tai kesäkäytössä olevia taloja 38.

Kyläyhdistyksen yhteystiedot:

Puheenjohtaja Katja Kukkamo , puh. 045 167 8933, katja.kukkamo(at)gmail.com

Varapuheenjohtaj Harri Kankaanpää, puh. 0400 775 767, harrika65 (at)gmail.com

Sihteeri Kirsti Paasu, 045 149 3010, kirsti.paasu (at)gmail.com

Kylällä tapahtuu

Kylällä on järjestetty kaikenikäisille mukavaa yhdessäoloa ja sitä perinnettä jatketaan myös tulevina vuosina. Lue allaolevasta linkistä lisää.

Koskireitti

Tarhianjoen monipuoliset kosket ja vesistöt.

Kylän palvelut

Tutustu Lihjamon kylän palveluihin.

Kylän historiaa

Kylän nimen merkitys on ”Kotiseutuni Keuruu kirjassa (Otava 1957) esitetty : sortuva, notkuva, alas vaipuva, mahdollinen paikka, esim lampi, jossa jotain sortuvaa.