KOILLIS-KEURUUN HAKA

Koillis-Keuruun HAKA:n toiminta-alueen muodostavat neljä kyläkuntaa: Huttula, Asunta, Kaleton ja Ampiala.

Alueemme sijoittuu hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen valtatie 23:n varrelle. Meiltä on lyhyt matka Keuruulle (n. 10 min), Jyväskylään (n. 45 min) ja Mänttään (n.30 min). Asutus on muodostunut väljästi kylätaajamien ja rautatien yhteyteen. Meillä on tilaa asua ja elää, mutta lähimmät naapurit löytyvät yleensä huutoetäisyydeltä. Kokoonnumme kylätapahtumiin alueen yrityksiin sekä koteihin. Tapaamme toisiamme usein retkibussissa matkalla yhteisiin seikkailuihin.

Tervetuloa mukaan kyläelämään!

Tarinoita kyliltä

Kyläyhdistys Koillis-Keuruun HAKA ry kokoaa kyläläiset yhteen useiden eri kylien alueelta. Kylät ovat aikanaan muodostuneet vanhan Jyväskyläntien varteen sekä Pori-Jyväskylä rautatien läheisyyteen. Kylille on ominaista maa- ja metsätalousvaltaiset elinkeinot sekä yrittäjyys. Hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat työssäkäynnin myös lähikaupungeissa. Maisema on kumpuilevaa – talojen, metsien ja järvien täplittämää.

Kylältämme löytyy historian havinaa Isovihan ajan taisteluista, rautatiekulttuurista ja vahvasta maatalousyhteiskunnasta. Näistä kertovat myös kylämme käyntikohteet; Rahikkalan tila, Herpmanin poikain muistokappeli, Asunnan työväentalo, Jylkynkivet, Piiloluolat, Terveyskivi, Myllylänkoski ja Kokkomäen talli.

Kyläyhdistys toivottaa kaikki kyläläiset, kesäasukkaat ja muiden kylien asukkaat mukaan vireään kylätoimintaamme! Tervetuloa myös asumaan kyliimme!

Ampiala – Asunta – Huttula – Kaleton

Tietoa kylistä.

KYLÄTOIMINTAA

Tutustu kylämme tapahtumiin.