Maaseutuseurantalo Harjulinna

Harjulinna on Häkkisen maaseutuseura ry:n omistama seurantalo, joka valmistui vuonna 1936 Keuruun Suojeluskunnan Häkkisen kyläosaston taloksi.

Rakentamista edesauttoi, kun metsäyhtiö Rosenlew lahjoitti tontin ja Serlachius ikkunanpuitteet. Taiteilija Hannes Autere ja Gösta Serlachius avustivat suunnittelussa ja rakennuksen piirsi rakennusmestari Viljo Mäkelä. Lähialueen taloista saatiin lahjoituksia ja talkootyövoimaa. Taitelija Tapani Lemminkäinen maalasi Harjulinnan näyttämön kulissit vuonna 1938. Ne ovat nykyään Keuruun Museon hallinnassa.

Kun suojeluskuntajärjestöt sekä Lotta Svärd -järjestöt rauhanehtojen nojalla lakkautettiin, perustettiin vuonna 1945 Häkkisen maamiesseura ry.. Harjulinna siirrettiin sen omistukseen. Rakennuksen yläkerta oli myös koti useille perheille 1960-luvun alkuun saakka. Siellä asuvat toimivat usein Harjulinnan vahtimestareina tai puhelinkeskuksen hoitajina.

Ylläpitävä seura toimi Häkkisen maamiesseura ry:n nimellä vuoteen 1995 saakka, jolloin mies- ja naisjaostot yhdistyivät. Siitä lähtien on toimittu Häkkisen maaseutuseura ry:n nimellä. Vuosikymmenten mittaan Harjulinnassa on järjestetty perhejuhlia, erilaisia koulutustilaisuuksia, urheilu- ja kansansoittokilpailuja, elokuvia sekä iltamia ja huutokauppoja. Nykyään seurantalo kokoaa väkeä muun muassa perhejuhliin, iltamiin, kokouksiin, elokuvailtaan sekä Kauneimmat
joululaulut ja Valoa iltaan –lauluiltoihin.

Lue lisää Harjulinnasta kotiseutusivusto Keuruun Veräjästä: https://www.keuruunveraja.fi/items/show/73

Lisätietoja talon vuokrauksesta:
Juha Saukkomaa
040 7210745

Esa Vilhunen
050 577 1125