Lisää kyliä - Keuruun kylät

KIVIJÄRVI

Kivijärvi sijaitsee Keuruun keskustaajaman kupeessa, 10 kilometriä keskustasta luoteeseen, kahden puolen Myllymäentietä. Kivijärven kyläalueen ylpeydenaiheena on puhdas luonto, järvet, kauniit maisemat sekä maaseudun hiljaisuus. Harrastusmahdollisuuksista voidaan mainita lenkkeily, hiihto, pyöräily, marjastus ja kalastus. Kylältä löytyvät mm. Ekokylä www.keuruunekokyla.fi ja Karjalatalo www.karjalanliitto.fi.

 6245658

pyoraily

LAVIKKO

Lavikon kylä sijaitsee Keuruulta pohjoiseen, 10-20 km etäisyydellä keskustaajamasta, Myllymäelle ja Ähtäriin menevän tien varressa. Lavikossa on mäkiä ja harjanteita, joiden välissä soita ja lampia sekä pari pientä jokea, joten kylältä löytyvät erinomaiset mahdollisuudet metsästykselle, kalastukselle, marjastukselle ja luonnossa liikkumiselle.

 

koira

heppa

LIHJAMO

Lihjamon kyläalue on osa laajaa Suolahdenkylää. Keuruun ja Multian välinen maantie kulkee kylän halki etelästä pohjoiseen. Alueella virtaa Multian Tarhapäänjärvestä lähtevä Tarhianjoki, jossa on useita selkiä ja koskia: Järvenpäänkoski, Tamppikoski, Kärjenkoski, Rajalankoski, Vääräkoski, Kiuaskoski ja Virtalankoski. Muita vesistöjä kylän alueella ovat Kukkamonjärvi, Suolahdenjärven pohjoisosa, Sammatinlampi, Lihjamonlampi ja Vähä-Kukkamo.

Suolahdenjärven pohjoispohjukkaan laskee Suojoki. Suojoen suun mudasta on löydetty veneitä, joiden laidat on kiinnitetty ompelemalla sekä läheisestä pellosta mm. 3000 vuotta vanha jalas, joka on kansallismuseossa.

Kylä korkeimmat paikat ovat Karjovuori (208 m), Rystinginvuori (191,6 m) ja Pernavuori (n. 170 m). Rystinginvuoressa on hälytyskivi, jota kolkuttamalla on varoitettu asukkaita vaarasta. Maisemat ovat kumpuilevia ja vaihtelevia: metsää, vettä ja peltoja.

 

 

vuohi

VALKEALAHTI

Valkealahti sijaitsee Keurusselän länsipuolella, Keuruulta Kolhoon menevän tien varrella. Valkealahdella asutaan järvimaisemassa muutamien kilometrin päässä Keuruun keskustasta; hyvät kulkuyhteydet vievät nopsasti vaikka Haapamäelle, Kolhoon ja Keuruun keskustaan. Vieressä lainehtivan Keurusselän lisäksi kyläalueelta löytyy useita pieniä ja vähän isompiakin lampia.

logot kyla
© Keuruun kylät 2021. All rights reserved.
Site by Aidia.