Kylän luontokohteet - Keuruun kylät

Kylän luontokohteet

Luonto kätkee sisäänsä hiljaista kauneutta, jota itse kunkin kannattaa pysähtyä silloin tällöin kuuntelemaan ja katselemaan. Arkitohinoiden vastapainoksi rauhoittuminen kauniin maiseman, aikojaan käpristyneen vanhan puun tai persoonallisesti sammaloituneen kiven äärellä voitelee mieltä ja sielun perukoita. Siispä tervemenoa luontoon!

Sitkansola

Sitkansola on muutaman sadan metrin mittainen kapea rotkomuodostelma, jossa on jyrkähköt jäkälien ja sammalien peittämät kallioseinät. Sitkansolan historia on mielenkiintoinen; paikalliset piilottelivat omiaan solan uumenissa vuonna 1918 Suomen sisällissodan aikoihin, ettei nuorten miesten olisi tarvinnut lähteä taistelutantereelle. Lue koko tarina tästä.

Sitkansola    Sitkansola2   Sitkansola3

Palorannan ranta

Liesjärven luonnon muovaama pehmeähiekkainen ranta, jolla on pituutta peräti muutama sata metriä.

Palorannan ranta


Vuorimäen vuori 

Jyrkkäseinämäinen vuori, jonka laelta näet kauas. Korkeus 169 metriä merenpinnasta.

Vuorimäellä

Mansikkamäki

Mansikkamäen päältä avautuu upeat näkymät Liesjärven yli vastakkaisille kukkuloille. Mäellä on ollut kolmimittaustornit kaksi kertaa ja laki on 221 metriä meren pinnan yläpuolella. Mansikkamäen metsästä voi tarkkasilmäinen löytää talon rauniot. Siinä paikalla asusti aikoinaan puolisoineen Samuel Pohjonen, joka lainasi 1000 markkaa Liesjärven koulun rakentamiseen 1900-luvun vaihteessa.

Mansikkamäellä 

Hirvikylän luonnonsuojelualue

Vanhaa, suojeltua metsää 60 hehtaarin alueella.

Hirvimäen luonnonsuojelualue

Hirvijoki ja Hirvijoen laavu

Hirvijoen laavu on aivan Hirvijoen rannassa. Voit pysähtyä paikan päälle paistamaan vaikka makkarat ja juomaan kahvit.

Hirvijoen laavulla

Hirvijoella 

Hirviahon laavu

Hirviahon laavulla voi pitää taukoa oikein porukalla. Paista makkaraa ja keitä kahvit kodan hämärässä.

Hirviahon Laavu 

Hirviahon laavu 2

Pöytäkivi

Tämä erikoinen kivi sijaitsee Uuranjärven (186 metriä merenpinnasta) Pesälahdessa Keuruun ja Multian rajalla. Kivi on noin viiden metrin päässä rannasta ja sen voi "valloittaa" kävelemällä kumisaappaat jalassa matalikon yli. Kiven päällä on kuulemma tanssittu polkkaa 7 parin voimin ja mukaan on mahtunut myös haitarinsoittaja...

Poytakivi 1

Poytakivi 3

Vesilahden suo

Vesilahden suolla (200 heht.) viihtyvät useat lintulajit sekä vitamiinipitoiset kotimaiset marjat. Alue on mukana soidensuojeluohjelmassa ja siellä on noudatettava suojelualueelle annettuja ohjeita.

Vesilahden suo 2

Vesilahden suo 1

 

Kyläalueemme luontokohteet ovat meille kyläläisille tärkeitä. Siivoathan aina jälkesi ja huolehdit siitä, ettei luonnolle koidu retkeilystä vahinkoa. Kiitos.

P.S. Kohteisiin ei ole opasteita, joten voit suunnistaa paikan päälle karttakoordinaattien avulla. Kohteissa myös geokätköjä   http://www.geocache.fi/caches/jakauma.php?kuntalista=Keuruu.

 

logot kyla
© Keuruun kylät 2021. All rights reserved.
Site by Aidia.